Islamister drar ut guldtänder

Vänstern i Sverige vill att vi drar tillbaka våra trupper från Afghanistan, så att talibanerna kan återta makten. Vänstern känner ingen som helst solidaritet med att det afganska folket som därmed ännu en gång skulle hamna under extremt förtryck. Det är inte bara det att musik totalförbjuds, män inte får klippa skägget och kvinnor inte lämna hemmet.
En föraning om vad som väntar afghanerna om vänstern får bestämma demonstreras i Somalia, där islamistiska extremister styr delar av landet.
Där drar islamisterna med tvång ut invånarnas guldtänder, eftersom islamisterna förbjudit mode och skönhetsinslag, rapporterar New York Times i Teeth Are Removed by Force on Religious Grounds.
För Lars Ohly och Janne Guillou är detta förmodligen bara pittoreska och orientaliskt exotiska inslag som man inte har något emot. För oss som värnar mänskliga rättigheter är det exempel på vilket grovt förtryck fundamentalisterna representerar, och därmed motiv för att finnas på plats i Afghanistan för att hindra att denna extremism sprider sig.
Det finns ingen bättre bistånd vi kan ge, än att verka för frihet, mänskliga rättigheter och demokrati genom att pressa tillbaka förtrycket, med militära medel om så krävs.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , ,, , , , , , , , , , )

Rulla till toppen