Gallup: Obamas stöd faller fortare än företrädarnas

Los Angeles Times rapporterar om ny opinionsmätning som visar att förtroendet för den amerikanske presidenten minskar i Obama’s job approval rating falls to new low:

Presidentens stöd faller till 50 procent i Gallup och når den punkten snabbare än de flesta av hans företrädare.

När en ny president vunnit val får segraren alltid ett extra starkt folkligt förtroende under den första tiden i Vita huset. Men nu visar det sig att bara Gerald Ford och Bill Clinton snabbare än Obama fallit ned till det symboliska 50-procentsstrecket. Ford nådde strecket efter 3 månader och Bill Clinton efter 4 månader. Obama hamnar där efter 7 månader, vilket framgår av diagram och tabell nedan.
Den president i modern tid som klarat sig längst utan att tappa majoritetens stöd är Dwight D Eisenhower. För honom tog det 63 månader innan stödet var nere i 50 procent. Näst längst: George W Bush med 37 månader.  John F Kennedy regerade 33 månader, innan han dödades, utan att falla under 50 procent.

(Andra intressanta bloggar om , , , , , , ,)

Rulla till toppen