Svenskar stöder kriget i Afghanistan

Stödet för svensk militär närvaro i Afghanistan är tydligt, rapporterar TV4 i Starkt stöd för Afghanistantrupp

En Novus-undersökning gjort på uppdrag av TV4 visar att varannan svensk, 50 procent av de tillfrågade, tycker att det är rätt att Sverige skickar soldater till Afghanistan. 28 procent tycker att det är fel.

Måste erkänna att jag är glatt överraskad. Trodde inte det skulle vara så, eftersom i stort sett ingen politisk ledare med glöd argumenterat för den svenska truppinsatsen. Det är kritikerna som dominerar mediedebatten.
Men ändå begriper en majoritet att det är viktigt att vi deltar i kampen mellan demokrati/frihet och fundamentalism/tyranni, även om den just nu förs långt borta från våra gränser. Om vi backar ur nu, är risken stor att den väpnade kampen så småningom flyttar till våra gator. Får fundamentalister fäste i Afghanistan igen kan de åter bli basen för attacker i västvärlden, och i regionen. Pakistans kärnvapen kommer säkert vara ett nästa delmål om man tillåts ta tillbaka kontrollen över Afghanistan.
De här krafterna måste bekämpas, dels därför att de förtrycker männikorna där de får härja fritt, dels därför att de har för avsikt att spridas sina dogmer över världen.
Nu när borgerliga politiker ser att det finns en majoritet, kanske de kan vara så vänliga att börja tala klartext om vår regeringens politik, istället för att huka i bänkarna, och också aktivt och i handling visa sitt stöd för soldaterna som utför grovjobbet.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen