Obamas utfall mot polisen ogillas av väljarna

Igår kväll bjöd president Barack Obama på öl. Det var hans sätt att be om ursäkt för sitt fördomsfulla utfall mot en polisman som gjorde sitt jobb (se här och här). Fotografierna visar hur polismannen Crowley och professorn Gates satt tillsammans med Obama och hans vicepresident Joe Biden i Vita husets trädgård.
Den av presidenten attackerade polismannen uttalade sig efteråt, rapporterar ABC News:

“Vi är alla överens om att det är viktigt att se framåt snarare än bakåt”, sa Crowley när han lämnat Vita huset. Cambridge-polisen sa till reportrar att han knappt kunde tro att allt detta händer. Men han sa att han haft en ”vänlig och produktiv diskussion” med Gates, Obama och Biden.

Den store förloraren på rasbråket ser ut att, med all rätt, bli president Obama. USA Today rapporterar om vad amerikanska folket tycker i opinionsmätningar, Obama faces political fallout from Gates-Crowley:

Just före det att Obama mötte professor Gates och polisman Crowley för en ”ölkväll”, visar två färska opinionsmätningar att amerikaner inte är särskilt nöjda med hur presidenten agerat i denna kontrovers.
Rasmussen Report visar att 44 procent av amerikanska folket anser att Obama uppfört sig dåligt i hanteringen av händelsen. Allt medan 30 procent svarar att Obama hanterat situationen bra eller utmärkt …
Pew Research Center rapporterar ett liknande resultat, då 41 procent svarar att de ogillar Obamas agerande, medan 29 procent gillar det.

Ja, vad skulle väljarna i andra länder sagt om deras statsminister eller president attackerat polisen när de ingriper mot en personlig vän? Och detta utan att ens ta reda på fakta?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen