LAS är arbetsmarknadens monarki

I Svenska Dagbladet gör Paulina Neuding, med anledning av kronprinsessan Victorias födelsedag, en intressant jämförelse mellan monarki och LAS, Rasa mot LAS i stället för monarkin:

Meritokratins ideal sätts åt sidan när blodsband får gå före begåvning och hårt arbete.
Men meritokratins problem i Sverige består knappast i de privilegier som tillkommer kungafamiljen. Problemet är att helt vanliga människor har svårt att styra sina liv dit de vill genom sina egna val och prioriteringar. Skyhöga skatter, kösystem och regleringar begränsar människors möjligheter att påverka sin egen livssituation …
Varken skyhöga skatter, hyresregleringar eller en stelbent arbetsmarknadslagstiftning utgör något större hinder för självförverkligande om man kommer från väldigt privilegierade förhållanden. Det är alla andra som begränsas av de regelsystem som vänstern håller så hårt i.

Exakt. Vänstern förstår inte att LAS skapar privilegier för dem som är inne, och försvårar för dem som är utanför. En fast anställning har blivit lite som att vara prins och prinsessa — man kan vara sämre än andra men behålla jobbet ändå.
Här borde privilegiesamhället utmanas. Så att alla kommer till sin rätt på lika villkor.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen