Klimatpolitiken farligare än global uppvärmning

1,5 miljarder fattiga människor har inte tillgång till el. Om åtgärderna som diskuteras för att hindra global uppvärmning genomförs kommer dessa människor att förbli utan den energi som vi tar för given.
Här nedan ett 3 minuter långt YouTube-klipp ur dokumentär av Competitive Enterprise Institute, Policy Peril, del 9: “Why Global Warming Policies Are More Dangerous Than Global Warming Itself”.
Här visar varför man — även om man anser att växthuseffekten är skapad av människor — måste väga in andra aspekter. Människor dör när de inte har tillgång till el och annan energi. Det är ett mer akut problem än växthuseffekten, och dessutom är dessa människors död otvivelaktig och odiskutabel (till skillnad från växthusteorierna).
Här visas varför jag motsätter mig det gängse ståhejet kring klimatpolitiken. Världen och livet har många olika och motstridiga mål och aspekter, som vi måste försöka väga samman innan vi vidtar några drastiska åtgärder. Man kan inte bryta ut EN aspekt och blunda för alla andra. Men det är exakt vad som händer i klimatdebatten just nu. Se videon:
httpv://www.youtube.com/watch?v=hhaw9fWG_tA
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen