Irans Dylan får fängelse för hädelse mot koranen

Kulturnytt i Sveriges Radio rapporterar, Iransk Dylan får fängelse:

Den iranske poeten och sångaren Mohsen Namjoo har dömts till fem års fängelse för hädelse. Namjoo blandar västerländsk och traditionell, persisk musik och New York Times har kallat honom en iransk Bob Dylan. Han döms för att ha använt sig av verser ur koranen på ett respektlöst sätt. Mohsen Namjoo befinner sig för närvarande inte i Iran.

Regimen fortsätter att agera fundamentalistiskt. Den behöver störtas så snart som möjligt, för iranska folkets skull och för världens.
Se mer: Reuters/ABC News i Iran singer gets jail term for Koran disrespect, AFP/Al Arabiya i Iran singer gets jail for “ridiculing Quran” och Payvand Iran News i Popular Iranian singer sentenced to 5-year jail term.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen