Idag är skattefridagen

Från 1 januari 2009 fram till idag har alla dina inkomster gått i skatt. Först nu och fram till 31 december får du behålla lönen för mödan av ditt arbete. Svenska Dagbladet skriver i ledaren Hissa flaggan för skattefridagen:

Skattefridagen, som firas av Skattebetalarnas förening, är ett förenklat sätt att visa hur mycket av en genomsnittlig löntagares pengar som går till skatt. Och inkomstskatt, arbetsgivaravgifter, moms och punktskatter utgör en så stor del, att allt en snittlöntagare tjänat fram tills idag gått till skatteinbetalningar. Resten av året får man behålla pengarna —
År 2006, då det hade varit socialdemokratiskt styre i 12 år, låg skattefridagen den 8 augusti. Sedan dess har skattekvoten sänkts från 60 procent till 55,6 procent.

Visst känns det härligt. Äntligen fri! (fram till nyår)
Skattebetalarnas Förening har givit ut rapporten Skattefridagen 2009 med mer fakta.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen