USA och Europa borde satsa på iranska regimens fall

För varje dag som går visar Irans extremistiska regim världen sin rätta natur, skriver Washington Post i en skarpt formulerad ledare, Iran’s Lessons: Shouldn’t ’realism’ mandate regime change?
Det riktigt intressanta är att tidningen uppmanar president Obama att satsa på att oppositionen i längden kommer att vinna:

Det borde nu stå klart att den bästa möjligheten för att agera i enlighet med det president Obama kallar ”USA:s viktigaste säkerhetspolitiska intresse” ligger i en seger för den iranska oppositionen. Det må se orealistiskt ut just nu. Men det är en betydligt rimligare hållning än att inleda avspänning gentemot de som nu ägnar sig åt att mörda unga kvinnor. Även om det kanske inte finns så mycket som kan göras för att hjälpa oppositionen, finns några åtgärder — som mer pengar till TV-sändningar riktade till iranska folket — är möjligt att genomföra. Det är inte bara moralisk riktigt; det är den mest pragmatiska och realistiska hållningen.

Det är en utmärkt analys. Både Amerika och Europa borde följa denna strategi.
Det vore ett hån mot det frihetslängtande iranska folket att väst nu satte sig ner med Ahmadinejad och behandlade honom som en legitm ledare för Iran.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen