Obamas popularitet börjar sjunka

En ny opinionsmätning visar att tilltron till Barack Obama börjat sjunka under våren. Särskilt när det gäller hanteringen av ekonomin. I juni anser 51 procent att presidenten gör ett bra jobb när det gäller ekonomin, vilket är en minskning från 55 procent i april, skriver Wall Street Journal i Obama’s approval numbers are slipping:

”Allmänheten rör sig från att bedöma honom som en karismatisk ledare till att se till hans specifika hantering av de utmaningar som landet möter”, säger Peter Hart som utfört mätningen. Framöver måste Obama ”navigera i ganska oroliga vatten”.

Ja, den här okritiska förälskelsen i Barack Obama börjar bli otäck. Politiska ledare ska inte vara förföriska i en demokrati. Det är utmärkt om de är respekterade och förtroendeingivande. Men politisk massförförelser kan leda rakt in i helvetet.
(Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen