Morgan Johansson (S) – ‘känd intellektuell’ enligt DN

Mycket kan man kalla förre folkhälsoministern Morgan Johansson (S), en av Göran Perssons påläggskalvar. Men när DN-Debatt idag kallar honom en av ”Tolv kända intellektuella” kan jag inte annat än gapskratta, så här på Midsommaraftons morgon.
Här i bloggen kallades han ”förbudsministern” eftersom han ofta talade om förbud och straffskatter för folkhälsans skull (om rökning, snusning, införsel av alkohol, spritreklam, godis, fyrverkeri, fet mat, cykla utan hjälm…). Min filosofi är den motsatta: bara för att något är lämpligt ur en aspekt behöver inte staten förbjuda det mindre lämpliga. Människor måste tänka själva och fatta egna beslut om sina liv.
Om det är intellektuellt att dogmatiskt trycka på förbudsknappen, ja, då är Johansson kvalificerad. Men jag trodde intellektuellt hade med fria tankar att göra.
(Andra om , , , , , , , , i)

Rulla till toppen