10 dagar innan Obama fördömde våldet i Iran

Det tog 10 dagar för den amerikanske presidenten att fördöma våldet från regimens sida mot demonstranterna på Teherans gator. Guardian rapporterar i Barack Obama condemns ’unjust’ crackdown on Iran protests:

Barack Obama fördömde för första gången våldet i Iran och sa idag att han var bestört och upprörd över regimens våld mot demonstranterna.

Tio dagar av velande, handlingsförlamad, strulande feghet. Den amerikanska presidenten framstår som ytterst svag. Hur ska han kunna leda i kris?
Det tog fem dagar för nationalgardet att komma fram till New Orleans efter orkanen Katrina. För det fick president Bush motta enorm kritik (även om nationalgardet inte lyder under honom, utan guvernören).
Men det tog alltså dubbelt så lång tid för Barack Obama att bestämma sig för om han skulle fördöma våldet i Iran eller inte.
Obama och hans många försvarare i medierna menar att ett tydligt uttalande från presidenten hade kunnat slå tillbaka mot demonstranterna. Vilken utomordentligt korkad bortförklaring!!
Varför fördömer han i så fall nu? Det har ju samma effekt nu som när våldet började. Att han nu gör detta uttalande visar att det borde skett för länge sedan.
Nej, Obama har inte förtjänat någon som helst respekt i sitt tafatta agerande kring Iran.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , ,)

Rulla till toppen