S kräver att Alliansen blir förmyndare åt S-kommuner

En läsare i Malmö skriver till mig om en debatt i TV4 nu på morgonen där riksdagskvinnan Marie Granlund (S) från Malmö gick till hårda angrepp på utbildningsminister Jan Björklund (FP) för att regeringen inte pumpar in nya pengar i de kommuner som anmält att de tänker spara på skolan. Men just i Malmö, där satsar den S-ledda kommunen på allt annat än skolan, skriver läsaren och fortsätter:

Här har vi en situation där sossar i kommunledningar drar ned på välfärdens område samtidigt som då slösar skattepengar på meningslösa IT-projekt samtidigt som man kritiserar regeringen för att man själva prioriterar fel. Man kräver att staten skall rikta bidrag till skolan. Menar sossarna att man inte själva klarar av att prioritera utan behöver statens och den borgerliga regeringens hjälp?

Svar: Ja. Socialdemokraterna ser förmodligen ingen annan utväg än att de borgerliga blir överförmyndare av S-ledda kommuner. Det verkar vara det som Granlund (S) efterlyser.
Kanske borde väljarna i dessa kommuner välja en annan majoritet nästa gång…
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen