Rosengård brinner – politikerna tiger

Det är nu vardag att bilar sätts i brand i Rosengård (se SVT, SDSSR, SKD). Brandmän säger upp sig eftersom de inte accepterar att bli utsatta för stenkastning och hot när de släcker bränder. Anarkin växer. Rättsstaten har slutat att fungera.
Och vad anser svenska politiker? Ingenting. Det är dödstyst på riksplanet. Som i graven.
Den politiska korrektheten gör att politiker inte vågar öppna munnen. För om de gör det, om de erkänner att här behövs hårda tag för att upprätta lag och ordning, då kommer medierna att stämpla dem som… rasister.
Den ofta framförda lösningen om att rusta upp området, är något som genomförs. 47 miljoner har på tre år satsats, skriver DN. Ändå trappas vandalismen, våldet och bränderna upp.
Ett förslag som framförs är: Krav på utegångsförbud i Rosengård. Men det avvisar S-ledaren Ilmar Reepalu, Det här är fullständigt orimliga tankar:

Reepalu anser att de kortsiktiga, akuta åtgärderna för att stävja oroligheterna på Herrgården är en fråga för polisen. Politiskt ligger ansvaret ytterst hos justitieminister Beatrice Ask.

Och Reepalu skulle vara Malmös “starke” man?? Det svaret bevisar ju total kapitulation, impotens och orkeslöshet.
Jag tror att Reepalu själv har bidragit till att trappa upp våldet. Genom hans hotfulla uttalanden mot Israel och hans övergrepp mot Davis Cup, då han som hämdaktion mot judarna förbjöd att tennismatscherna skulle spelas inför publik, stärktes de fundamentalistiska krafterna i Rosengård. De märkte att de börjar ha makt över de styrande i Malmö. De kontrollerar staden genom våld, hot och upplopp. Då viker sig politikerna för deras synsätt.
Ilmar Reepalu har hällt bensin på brasan genom sina hatfyllda uttalande under Davis Cup. Malmö har blivit en del av Mellanöstern. Här gäller inte svenska regler längre. Frågan är hur långt det ska få gå. Nu tänder man alltså på privatpersoners bilar (som vi alla kommer att få betala via våra försäkringspremier). Ska man börja skjuta kassamraketer också? Var går gränsen för när svenska politiker ska sluta blunda och vidta åtgärder?
Det förs ju en livligare debatt om Malmö utomlands än i Sverige: ‘Welcome to Ramallmö’.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen