Ny intervjuserie: 10 frågor till 10 kandidater

Idag börjar poströstningen (eller som det numera heter: förtidsröstning) i Europaparlamentsvalet. Eftersom vi väljare inte kan fälla den verkställande makten, regeringsmakten, och rösta in ett regeringsalternativ i opposition har de svenska partierna egentligen ingen större roll att spela. I Europaparlamentet uppträder man ju dessutom under helt andra partibeteckningar än de som står på valsedlarna, vilket bara det är besynnerligt.
Men de kandidater som väljs, och kryssas in, är förhoppningsvis inte schizofrena i sin identitet. De är av kött och blod. Och de kan ställas till svars för vad de gör i Bryssel.
Därför har jag valt ut tio kandidater som jag är nyfiken på, helt subjektivt och ovetenskapligt. De har fått tio ganska kniviga frågor att svara på. Jag kommer succesivt att lägga ut frågor och svar här i bloggen. Och sedan avgöra om och i så fall på vem jag ska rösta. Det är enbart val av person som kommer att avgöra min röst.
Följs intervjuserien, det kan bli kul. Den startar strax.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen