Brittisk politikerskandal stärker Cameron

Daily Telegraph har i flera dagar avslöjat hur parlamentsledamöter ur alla partier begärt bidrag för dubbel bosättning och fått betalt för privat konsumtion, allt från rengöring av pool till hundmat. Skandalen har väckt stor vrede bland britterna. Politikerna framstår som småaktiga, korrupta och snikna.
Eftersom parlamentariker ur alla partier pekas ut, borde det inte påverka regeringspartiet Labour mer än oppositionspartiet Tory. Men skillnaden är stor hur respektive partiledare har agerat sedan skandalen avslöjades. Oppositionsledaren David Cameron har krävt att alla som fått otillbörliga bidrag ska betala tillbaka, eller aldrig kunna räkna med att komma med i en konservativ regering. Premiärminister Gordon Brown har varit passiv.
Daily Telegraph skriver i dagens ledare, As Gordon Brown blusters, David Cameron shows the mark of leadership:

Om ord och handling definierar oss och våra ledare, då har denna vecka givit oss en måttstock att mäta David Cameron och Gordon Brown med. Båda har hamnat i rampljuset med anledning av en kris som förmodligen kommer att omforma brittisk politik. En har klarat testet; den andre försöker fortfarande finna en väg ut. Allmänheten vill ha politiskt ledarskap, inte ledare som ägnar sig åt politiska trick.

Premiärmininster Brown låg illa till redan förut, men nu verkar det än mer klart att Labours tid vid makten kommer att ta slut i maj nästa år då parlamentsval senast kommer att äga rum.
Under Margaret Thatchers och hennes efterträdares tid vid makten 1979-1997 förändrades Storbritannien i grunden, från att ha kallats Europas sjuke man till att bli Europas rikaste land. Under Labours maktperiod 1997-2010 förvaltade först Tony Blair arvet efter Thatcher framgångsrikt genom att inte ändra på någonting, men sedan tog Brown över och körde i diket.
Vilken skillnad i prestation.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen