Yttrandefrihet à la FN

I ett ledarstick i DN skriver Lisas Bjurwald (ej online) om att FN vill straffbelägga religionskritik mot islam, ett förslag som FN:s råd för mänskliga rättigheter redan antagit och som kommer att föreslås den förestående FN-konferensen mot rasism, “Durban II”:

Det är djupt tragiskt att se hur rådet förvandlats till en lekplats för diktaturer. Det skulle hedra Sverige att vägra delta i sådana sammanhang.

Ja, jag hoppas regeringen och utrikesdepartementet visar att Sverige står upp för yttrandefriheten, istället för att lägga sig platt för tyranner och fundamentalister bara för att bli bjuden på cocktailpartyn. Någonstans måste gränsen sättas. Och att kräla i stoffet för världens skurkstater borde vara för mycket.
Även om det inte skulle förvåna om EU visar sig sååå tolerant i att vika sig för avsteg från de mänskliga rättigheterna, borde Sverige visa civilkurage och högljutt protestera mot inskränkningar.
Se mer i bloggen: FN-resolution förbjuder varje form av islamkritik, FN vill stoppa yttrandefriheten i Allahs namn. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen