W – en karikatyrfilm av Oliver Stone

Det var nog lika bra att Oliver Stones film om George W Bush inte gick upp på biograferna. I “W” använder Stone billiga och genomskinliga grepp för att förminska huvudpersonen. Exemepvis äter Bush hela tiden. Stoppar något i munnen. Det är ett filmtekniskt knep för att göra karaktären mindre respektabel, och det är därför Bush har extra mycket i munnen när Gitmo kommer på tal (vilket framgår i YouTube-klippet).
Filmen är så ytlig att den inte ens ber om att bli tagen på allvar. Men — märkligt nog — blir den just därför sevärd för mig som gillar Bush. Den är en karikatyr som tecknar den absurda bild som vänstern har av honom. Det är så verklighetsfrämmande att det blir… roligt. Man skrattar åt Stones tolkning, inte åt Bush.
httpv://www.youtube.com/watch?v=Oni-ifI_UQ8
(Andra intressanta bloggar om , ,, , , , , , , , )

Rulla till toppen