Östberg, håll dig borta från medierna!

Vi hade en fortsatt intressant diskussion utanför studion, efter sändningen i SVT:s morgonsoffa, jag och den i USA morddömde Rickard Flinga samt dokumentärfilmaren Tom Alandh som fanns i “green room”.
De båda kunde förstå min kritik mot att medierna glorifierar Annika Östberg, men menade att det inte var hennes fel. Det har ju de båda rätt i. Jag betonade i sändningen att det är mediebevakningen som är grotesk. Det är också det jag skrivit i bloggen.
Men för att kunna kritisera mediernas agerande måste man ju dock påpeka varför man anser att Östberg inte är värd uppmärksamheten. Man måste förklara varför det är groteskt, att som i Expressen idag, publicera foto på Östberg jämte Dawit Isaac — här likställs en demokratikämpe med en morddömd person som varit med när tre liv släckts.
Att sätta dessa två personer jämte varandra är fel, det höll både Flinga och Alandh med om.
Medieuppbådet har Östberg inte kunnat påverka — förrän nu. Nu när hon är överflyttad till Sverige kan hon se till att hon försvinner från mediernas rampljus. Hon kan säga nej tack till intervjuer och tv-framträdanden.
Mitt inhopp i den här affären har till syfte att både för journalistkåren och Östberg visa hur galet det blir om hon fortsätter fylla medierna med sin närvaro. Budskapet är: håll dig borta från medierna! Du har inget att tjäna på att bli kändis.
Se också SVT.se-artikel (klicka på bilden):

(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen