Vita huset förnekar att Obama bugat inför kung Abdullah

Arabvärlden har prisat att Barack Obama vördnadsfullt bugat sig inför sin överman — den saudiska kung Abdullah. Men nu förnekas att Obama bugat. Politico rapporterar i White House: No bow to Saudi:

Vita huset förnekar att presidenten bugat inför kung Abdullah under G20-mötet i London, en händelse som blivit kritiserad från höger i USA och som lovordats från arabiskt håll.
”Det var inte en bugning. Han sträckte fram båda händerna, och han är längre än kung Abdullah”, säger Obama-medarbetare.
Washington Times kallar den påstådda bugningen en ”chockerande uppvisning i underkastelse mot gentemot utländsk potentat” och menar att den bryter mot århundraden av amerikansk tradition att inte foga sig efter kungligheter … Intressant nog tog den Saudiska tidningen Asharq Alawsat också gesten som en bugning och uppskattade handlingen.

Den som följer länken ovan kan se YouTube-klipp från direktreferat i spansk TV-kanal och 53 sekunder in i filmen möter Obama kungen, och nog ser det ut som en djup, djup bugning.
Det är obehagligt att se en amerikansk president buga inför en diktator. Är det så världen kommer att ta form under Obama? Diktaturerna styr världen…
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen