Texas hotar lämna USA

Obama-administrationens stimulanspaket innehåller en mängd krav på delstaterna, vilket strider mot den amerikanska konstitutionens anda. Allt fler amerikaner vänder sig emot dessa stimulanspaket eftersom de, förr eller senare, kommer att betalas genom höjda skatter. Det enorma federala slöseriet var ett av skälen till gårdagens omfattande anti-skattedemonstrationer under temat “Tea Party” över hela USA.
En politiker som tagit täten i dessa Tea Party-manifestationer och vars stjärna nu stiger snabbt är Texas-guvernören Rick Perry, rapporterar Politico i Rick Perry: Tea party darling. Han ställer sig bakom en resolution i Texas delstatsförsamling som påminner om delstatens självständighet och förbjuder delstaten att anta några federala medel som är förenade med krav från Washington DC. Rick Perry säger:

— Jag anser att återupprättande av den bokstavliga andan i Förenta Staternas konstitution och det tionde tillägget kommer att frigöra våra delstater från otillbörliga regleringar, och i längden förstärka vår union, sa guvernören. “Jag anser att den federala staten blivit förtryckande genom sin storlek, genom sitt intrång i medborgarnas liv och genom dess inblandning i delstatens affärer.”
Under en intervju i NBC uppmanade Perry demonstranterna att “vara högljudda, uthålliga och fortsätta sända sitt budskap till Washington”, och fortsatte, “Vi är självständiga och vi utgår ifrån att Washington inte intecknar vår framtid.”

Det är hårda ord från en av USA:s största delstater. Om president Obama har tänkt sig införa europeiska skattenivåer kommer han att möta massivt motstånd från de delar av USA som håller amerikanska värderingar om frihet högt.
Tack och lov för det!
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen