Onödigt av Reinfeldt att dra upp Persson

Till skillnad från partisekreteraren Per Schlingmann finns aldrig statsministerns tal i sin helhet tillgängliga. Man är hänvisad till det gammelmedia skriver (ex Expressen, TV4, TT), och utifrån vad de rapporterar verkar det vara ett riktigt dåligt tal Fredrik Reinfeldt höll nu på eftermiddagen inför Moderaternas kommunkonferens i Örebro. Han påstod sig till exempel veta vad Göran Persson skulle gjort och inte gjort i den nuvarande krisen, det vill säga inte fört den ansvarslösa politik som Mona Sahlin och Thomas Östros står för.
Det är ju att be om att få en snyting.
Reinfeldt öppnar ju en underbar chans för Göran Persson att säga: jag skulle visst göra det Mona Sahlin föreslår! Det är det som är ansvarsfull politik, kan han säga. Och om vad Göran Persson tycker, har rimligen Göran Persson sista ordet.
Då sitter Reinfeldt med skägget i brevlådan, helt i onödan.
Liknelsen med Lars Werners sedelpress i källaren är ju betydligt bättre, då formulerar man själv den bild man vill ge.
Mer kan jag inte säga, eftersom jag inte vet vad Reinfeldt sa.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen