Lyxkryssare räddades genom att besvara eld från pirater

Det italienska kryssningsfartyget M/S Melody med 1200 passagerare hade förmodligen kapats om inte fartygets säkerhetspersonal besvarat elden från piraterna och därmed tvingat dem att avbryta sitt kapningsförsök, rapporterar Reuters i Italian cruise ship fires at pirates, repels them.
Typiskt nog får fartyget kritik för att man försvarade sina passagerare och inte frivilligt och utan motstånd lät piraterna ta 1200 personer som gisslan.
Jag begriper inte varför fartygen inte utrustas med kanoner och vapen som kan sänka piraternas båtar innan de når fram till sitt mål. Det är självförsvar.
Det politiskt korrekta svaret är att våldet trappas upp. Men varför låter vi då inte varje mördare och bankrånare gå fri här hemma? Med den logiken skulle ju våldsverkare bara bli värre om vi straffar dem. Att hålla sig med dubbla budskap är hyckleri.  Brott ska inte löna sig, inte heller till havs.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen