Iran hånar Obama, fängslar amerikansk journalist

Amerikanska medborgaren Roxana Saberi kom till Teheran för sex år sedan och trots — eller som det visat sig, tack vare — de hårda orden från George W Bush mot den iranska regimen har hon kunnat verka fritt.
Men efter det att Barack Obama tog över som president i januari och framstått som svag i Irans ögon, arresterade man amerikanen. Förmodligen i syfte att testa vad Obama går för. Och uppenbarligen är han så velig att Iran kunnat trappat upp angreppen mot Roxana Saberi som representant för ”satan” och dömma henne till 8 års fängelse, snarare än känna sig tvingade att släppa henne.
Expressen skriver i Journalisten Roxana Saberi, 31, dömd för spioneri i Iran

Men i januari i år blev kvinnan plötsligt arresterad.
– Hon berättade för sin familj att hon blev gripen för att ha köpt en flaska vin, säger en talesman för organisationen Committee to Protect Journalists.
Senare uppgav dock en talesman för Iranska utrikesdepartementet att skälet för arrestering var att hon hade bedrivit olagligt journalistiskt arbete. Den åttonde april vässade myndigheterna formuleringarna. Då, förklarade åklagare Hassan Haddad, gällde anklagelserna istället spioneri.

Ekot rapporterar i USA-kritik mot Iran för dom mot journalist:

USA:s president Barack Obama är enligt uttalanden från Vita Huset djupt besviken över domen mot den amerikansk-iranska journalisten Roxana Saberi.

Denna kommentar får ju Ahmadinejad och övriga i den iranska regimen att hånskratta. Obam är ”besviken”…. Nog har man lyckats framställa Obama som en impotent och svag president i omvärldens ögon. Lika hjälplös som Europa: bara prat, ingen kraft.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen