Inga svenska ministrar till FN:s rasistmöte

Integrationsminister Nyamko Sabuni meddelar att Sverige inte åker till möte med skandalösa FN-rådet för mänskliga rättigheter som agerar mot mänskliga rättigheter, Svenskt nej till FN-konferens:

-– Det har ju varit tunga och problematiska förhandlingar som visserligen har vänt senaste veckan till att bli konstruktiva och rätt så bra, men vi har bestämt att Sverige medverkar inte på ministernivå.

Konferensen, som kallad Durban II, syftar till att undergräva demokrati och medborgerlig frihet.
Regeringen ska ha en eloge för att man inte spelar diktaturerna och FN i händerna. Dessa räknar med att vi är naiva nog att gå på vad som helst, bara det sker under FN-flagg. Men Sverige ska inte legitimera de famösa omtolkningar om mänskliga rättigheter som islamistiska regimer försöker dyvla på västvärlden.
Även Svenska FN-förbundet har börjat inse hur rutten verksamheten blivit och säger i ett uttalande:

FN:s hantering av mänskliga rättigheter i allmänhet och antirasismfrågor i synnerhet lämnar mycket att önska. FN:s råd för mänskliga rättigheter antog för en knapp månad sedan en resolution som fördömer förtal av religioner. Resolutionen är inte bindande, men kan användas av regimer för att stoppa kritiska röster. Det visar att en majoritet i rådet har missförstått eller medvetet vantolkat sin uppgift. FN:s olika människorättskonventioner ska skydda människor – inte stater eller religioner.

Se mer hos FiM, Sabuni: Inga svenska ministrar till Durban II, DN1, SvD.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen