Borgerliga politiker inte alltid bäst

Ett besök i verkligheten. 
I Norrköping utspelas nu en skandal där det är borgerliga politiker som månar om förmåner för egen del — närmare bestämt krav att få se fotbollsmatcher gratis. Kommunalrådet Mattias Ottosson (S) avslöjade häromdagen i sin blogg, vilket sedan återgetts i Folkbladet, Finns inga frikort:

Jag fick nu på morgonen brev från Åke Bjerselius (M) och Åke Bjurhamn (FP) där dom är upprörda över att kultur- och fritidsnämnden har tagit bort deras frikort på idrottsparken.
De kräver i brevet att de ska få tillbaka sina frikort. Jag tycker att de som vi alla andra betalar sin egen biljett till de fotbollsmatcher som de vill följa på Idrottsparken.

Denna publicering har upprört de båda herrarna. En av dem skriver till tidningen att det inte heter frikort utan legitimationskort och att politiker i fritidsnämnden måste kunna besöka arenorna man är med att finansiera, Skäms, Ottosson & Widar!
Redaktören Widar Andersson (S) svarar:

Bjerselius försöker göra ett nummer av att saken inte gäller ”frikort” utan ”legitimationskort”. Det är tramsigt. Saken gäller möjligheten till fri entré till attraktiva (och dyra) matcher på Parken … På en punkt har Åke rätt. Frikorten har varit en bra investering för Åke och alla andra som haft tillgång till dem.

Och kommunalrådet Ottosson (S) svarar:

Om Åke i sitt uppdrag vill titta på gräsmattan eller på hur anläggningen sköts kan han ta kontakt med Arenabolaget och göra ett studiebesök. Han är säkert hjärtligt välkommen. Vill han däremot titta på fotboll får han köpa biljett som alla andra. Några gånger per säsong besöker jag parken i egenskap av kommunstyrelsens ordförande. För det mesta är jag där privat och har köpt ett årskort som jag betalt själv.

I Norrköpinge verkar det vara Socialdemokratin som kan hålla isär mitt och ditt, medan borgerliga politiker uppträder som socialistiska pampar.
Hur kan man vara så snål, så otroligt sniken, att man kräver att kommunens skattebetalare ska stå för politikers nöjen?!
Alliansen i Norrköping behöver nog sätta sina förtroendevalda på kurs och tala om vad borgerlig politik handlar om.
(Andra intressanta bloggar om )

Rulla till toppen