Varför denna flathet mot det politiska våldet?

Flera tecken finns på ökat våld från politiska extremister, vilket SVD rapporterar om här, här och här. Våldet undergräver naturligtvis vår demokratiska civilisation. Våldet måste stävjas. DN skriver i ledaren Hotet mot demokratin:

Vi måste också få bukt med den straffrihet som tycks råda. Det ska kosta att attackera demokratins företrädare. Enligt uppgifter från TV4:s Politikerbloggen inledde Säkerhetspolisen 21 förundersökningar om allvarliga brott mot politiker under 2008. Endast ett av fallen ledde till åtal.

Straffrihet är ordet. Det gäller ju i hög grad allt våld och hot i samhället. Den flummiga kriminologin gör våldverkarna till offer som det är synd om, och som inte ska straffas. Det är dags att rycka upp det här flummet med rötterna och kraftigt skärpa straffen för misshandel, hot och skadegörelse.
Någon gång måste rättsstaten säga ifrån att det här inte är acceptabelt. Alternativet är att våldsverkarna tar över makten och alla som vill påverka måste skaffa sig vapen och använda dem.
(Andra om , , , , , , , , , , , , , , i)

Rulla till toppen