S-toppar bakom bonusar utan att veta – kan de styra landet?

Dag för dag avslöjas hur LO-bossen Wanja Lundby-Wedin, S-pampen Ilmar Reepalu och LO-pampen Erland Olauson, tidigare socialdemokratiske statssekreteraren, numera TCO-bossen Sture Nordh varit med om att fatta beslut om miljonbonusar och pensionsfallskärmar. Ingen av dem hade en aaaaning om vad man beslutade. TV4 rapporterar Lundby Wedin: Jag är grundlurad, Aftonbladet i Sossar gav AP-fondchefer högre bonus och SVT i S-toppar gav klartecken till bonusar:

I första AP-fonden sitter LO:s förre avtalssekreterare Erland Olauson och han godkände till och med att fonden betalade ut bonusar trots förlust förra året.
Agenda frågar Olauson: Ni har inte följt regeln om att man inte ska ha bonusar vid förlust?
— Nej. det är nytt för mig att det fanns en sådan regel då.

Gemensamt är att inga socialdemokrater haft någon som helst insikt om att man godkänt miljontals kronor i bonusar.
Hur kan man vara så tappad bakom vagnen att man inte vet vilka beslut man röstat för?! Hur kan Socialdemokratin göra anspråk på att styra landet om deras högsta representanter har noll koll på vilka beslut de fattar?
Borde inte socialdemokraterna gå i någon sorts grundkurs om hur styrelsearbete fungerar innan man vill överta regeringsmakten?
(Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen