Varför bara protester mot Israel-match?

Den politiska vänster, där socialdemokrater förenas med extremister, som tänker protestera mot tennislandskapen mellan Sverige och Israel måste svara på frågan varför man inte demonstrerar mot andra idrottsutbyten. Varför bara Israel leder till protester. Dagens Nyheter skriver i ledaren Matchen ska spelas:

Tänk tanken att Sverige lottats i samma kvalgrupp som Israel inför VM i fotboll. Skulle Sverige vägra delta? Om Sverige ändå spelat, och vunnit gruppen, vilka länder skulle vi då kunna tänka oss att möta på plats i VM-turneringen? Kina? Zimbabwe? Iran? Sudan?
Sverige har spelat fotboll mot Saudiarabien. Landslaget deltog i slutspelet i juntans Argentina 1978. Den svenska OS-truppen åkte till diktaturen Sovjetunionen 1980. Sverige mötte Kuba i handbolls-VM tidigare i år.

Nej, krig, förtryck och övergrepp för dessa länder leder inte till protester. Bara när Israel tillgriper självförsvar uppstår vänsterns krav på att stoppa matchen.
Det är väldigt genomskinligt. Det är judar man hatar. Det är judar man vill komma åt. Vänstern närmar sig den extremism som härjade i Europa för 70 år sedan.
Se mer i bloggen: Bojkotta Malmö. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen