Sverker Göranson tar befälet som ÖB

Igår överlämnade Håkan Syrén överbefälhavarens kommandostav till sin efterträdare Sverker Göranson, rapporterar bl a DN i Göranson tog över kommandostaven. I sitt första tal som ÖB sa Göranson:

— Vi har stora uppgifter framför oss. Därför kan jag inte utlova lugn och ro. Vår verksamhet har förändrats i grunden och den fortsätter att förändras. En självklar utveckling eftersom vår omvärld förändras i samma takt. Flexibilitet och anpassningsförmåga till nya krav är en viktig del av insatsförsvarets arbetsvillkor.

Ja, det är många kockar i försvarsorganisationens soppa. Håkan Syrén har varit rakryggad och sagt ifrån på ett tydligare sätt än en del tidigare överbefälhavare. Jag hoppas Göranson också vågar tala klartext när politikerna lägger sig i detaljer som de inte har med att göra, istället för att forma en långsiktig försvarspolitik.
(Se mer: Sverker Göranson ny ÖB. Andra om , ,, , , , , i)

Rulla till toppen