Präst misshandlad efter debatt med muslimer

I Storbritannien har den engelska kyrkan en ärkebiskop som vill införa sharialagar i landet (här, här, här, här, här), och när en präst försvarat den kristna läran i TV blir han misshandlad på gatan i västra London, rapporterar Daily Mail i Minister beaten after clashing with Muslims on his TV show:

En kristen pastor som i sin gospelshow i TV haft intensiv debatt med muslimer har blivit brutalt attackerad av tre män som slet av honom hans kors och hotade: ”Om du går in i studion igen, bryter vi dina ben” …
Londonpolisen behandlar attacken som ett hatbrott och jagar de tre männen.

Ja, det är på tiden att i samhällsdebatten uppmärksamma våld och hot från individer ur minoriteter och vänstergrupper i lika hög grad som andra hatbrott. Den västerländska rättsstatens uppgift är att helt och hållet bortse från bakgrund — rättvisa ska vara blind, hette det förr: blind inför gruppidentiteter, samhällsställning och andra ovidkommande hänsyn. Det är kriminella handlingar som ska bedömas, oavsett vem som utför dem.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen