Populism om bonusar

När riksdagen igår i extrainsatt debatt diskuterade bonusar blev det en avslagen historia. Oppositionen, som inte företräddes av S-ledningen utan av meniga riksdagsledamöter, anklagade regeringen för att göra kovändning när man föreslår stopp för statliga bonusar. Näringsminister Maud Olofsson kunde anklaga oppositionen för att inte vilja stoppa statliga bonusar med tanke på att de vill återgå till S-regeringens riktlinjer som medger bonusar.
Ni hör själva. Gräl, gräl, gräl. Men Borås Tidningar gör ett värdefullt påpekande i sitt referat på ledarsidan, En bonus till regeringen:

Folkpartisten Karin Pilsäters varning för populism kan ses som ett gensvar på partisekreterare Per Schlingmanns (M) kritik av näringslivet (SvD 26/3). Det är svårt att förstå varför Moderaterna väljer att misstänkliggöra hela Företagarsverige när en förkrossande majoritet företagare kämpar hårdare än någonsin för att få ekonomin att gå ihop på en stelfrusen lånemarknad. Det går inte att likställa företagande med ett antal storbolag och direktörer med miljonlöner.

Om Alliansen vill föra Sverige ur krisen har de inga bättre vänner än småföretagen. De borde visa det, istället för att spotta på dom i kortsiktiga populistiska syften.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen