Palestinska anklagas för förräderi – vill ha fred med Israel

Hur ska det någonsin bli fred, undrar en läsare som tipsar om ny politisk kontrovers inför Melodifestivalen, Nästa schlagerbråk efter Tingeling:

Nu anklagas Awad av en del israeliska araber för att hennes medverkan blir propaganda för Israel.

Palestinska sångerskan Mira Awad kommer att sjunga Israels bidrag tillsammans med judinnan Noa. Det är mer än vad många tål, särskilt inom grupper som i likhet med Hamas, Hizbollah och Iran vill utplåna Israel.
Melodifestivalen visar hur totalitär många delar av Europa närstående delar av världen är. Först uteslöts Georgiens bidrag eftersom festivalledningen lyder varje vink från Putin-Ryssland. Sedan mullrar ryska diplomater över Tingelings pausunderhållning. Avsikten är uppenbar: Sverige ska sättas på plats. Och nu demonstrerar araber sitt hat och beröringsskräck med judar.
Det där med melodifestivalen som ”kulturutbyte” har helt klart fått en annan klang i år. Utbyte betyder utplåna andras kultur och tvinga på dem den egna.
(Andra om , , , , , , , , , , , , , , ,, , , , i )

Rulla till toppen