Obama i desperat röstfiske inför fyllnadsval

I dag går invånarna i New Yorks 20:e kongressdistrikt till fyllnadsval. Demokraten som innehaft mandatet har utsetts till senator, och efterträtt Hillary Clinton som ju blivit utrikesminister. Men demokraterna riskerar nu att förlora fyllnadsvalet till republikanerna. Om så sker är det ett tydligt bakslag för den demokratiska kongressmajoriteten och president Obama.
Därför har Obama skickat ut ett mass-mejl till invånarna i valkretsen, rapporterar Politico i Obama hits e-campaign trail:

Vem kan ignorera ett mejl från “President Barack Obama”? Hans budskap landade i mångas inkorgarna i New Yorks 20:e kongressdistrikt på måndagskvällen. Han uppmanar folk att gå och rösta på demokraternas kandidat …
Denna högprofilerade gå-och-rösta kampanj betalas av presidentens gräsrotsorganisation, som nu kontrolleras av partiet. Adressen i mejlet var barackobama.com.

Det är ett tecken på viss desperation när man begär hjälp av sittande president för ett kongressmandat. I opinionsmätningarna har det varit jämt. I den senaste leder demokratiske kandidaten med 47-43 procent.
Om demokraterna förlorar mandatet kan det tolkas som ett misstroende mot den förda krispolitiken.
(Andra intressanta bloggar om , , ,, , , , )

Rulla till toppen