Obama hånar funktionshindrade

Det blev inte ett helt lyckat framträdande för president Barack Obama i Jay Lenos show häromkvällen. När de diskuterade Obamas förmåga i bowling ville han vara ödmjuk och sa skrattande om sitt personliga rekord, att ”det är som handikapp-OS, eller nåt”.
Detta togs av många som nedsättande mot funktionshindrade, och Obama har tvingats be om ursäkt: Obama Apologizes for Calling His Bad Bowling ’Like the Special Olympics’.
Händelsen har fått USA-korrespondenten för Daily Telegraph, Toby Harnden, att göra en tio-i-topp-lista över Obamas och Joe Bidens grodor sedan de flyttat in i Vita huset: Top 10 gaffes by Barack Obama and Joe Biden.
Med den här takten kommer Obama/Biden att med hästlängder slå George W Bush när det gäller pinsamheter.
(Andra om , , , ,, i)

Rulla till toppen