Dubbla tungor inte bara från Wanja Lundby-Wedin

Det är nyttigt när maktelitens hyckleri avslöjas. Som när LO ena stunden går till rasande angrepp på bonusar och ersättningar, för att dess ordförande nästa stund driva på för ökad andel av bonusar i AMF. Hyckleriet blir inte mindre när LO-bossen Wanja Lundby-Wedin inte ”känt till” ersättningarna som varit tydligt utskrivna i AMF:s årsredovisning.
Men det är inte bara kring bonusar som S agerar svårt hycklande. Också i försvarspolitiken spelar man ett uppenbart dubbelspel. SVT:s lokalnyheter ABC har sänt ett långt inslag där S-ledaren i Stockholms stad, Carin Jämtin, besökt militärflygplatsen Ärna som är nedläggningshotad eftersom försvaret har så stora sparkrav, S i Stockholm kräver Ärna kvar.
Problemet är bara att Socialdemokraterna och stödpartierna vill spara ytterligare minst 5-8 miljarder på försvaret. Är det några som skulle lägga ner inte bara Ärna utan fler flygplatser och ställa fler JAS-plan på backen, så är det ju Carin Jämtins parti.
Om Jämtin vill behålla flygplatsen bör hon ju i första hand få det egna partiet att lägga försvarspolitik. Det är ju hon och hennes parti som utgör störst hot mot förvaret av Stockholm.
Sedan hyckleriet om bonusar så naket blivit avslöjat, borde samma utrensning av hyckleriet ske i försvarsdebatten.
(Andra intressanta bloggar om , ,, , , , , , , )

Rulla till toppen