Smekmånaden över: McCain kritiserar Obama

För första gången sedan valdagen har senator John McCain gått i svaromål mot Barack Obama, rapporterar Politico i McCain blasts Obama. Det är en anmärkningsvärd händelse med tanke på att Obama lovat sträva efter partiöverskridande samarbete, och McCain är sedan årtionden känd för att göra upp över partigränserna. Obama attackerade republikanerna i veckan:

I ett hetsigt tal inför demokratiska partiets kongressledamöter avfärdade Obama republikanernas beskrivning av hans stimulanspaket som bara ännu mer offentliga utgifter.
”Vad tror ni stimulanser är? Det är ju hela poängen. Nej, seriöst, det är poängen”, sa Obama med adress republikanerna.
Dagen därpå gick McCain till motattack.
”Poängen är, Mr President, att genomföra skattesänkningar och utgiftsökningar på ett sätt som verkligen stimulerar ekonomin”, sa McCain. ”Det finns miljarder, tiotals miljarder dollar, i det här paketet som inte har någon effekt på tre, fyra, fem eller fler år, om någonsin. Någonsin.”

Eftersom John McCain är känd för att sträva efter uppgörelser över partigränsen markerar den här ordväxlingen att president Obama blir allt mer polariserad — i strid med hans vallöfte om att förändra samarbetsklimatet i Washington.
Obama låter alltmer som en vanlig vänsterpolitiker. Inget mer.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , ,)

Rulla till toppen