Opinionsmätning: bara 22% stöder Obamas ekonomiska politik

Ingenting har gått som Barack Obama hoppats i samband med makttillträdet som Amerikas nye president. Hans medarbetare har inte varit vuxna uppgiften, flera nominerade ministrar och högre befattningshavare har tvingats avgå sedan deras skattefusk avslöjats och partivännerna i kongressen använder sin makt för att driva slösaktig vänsterpolitik istället för att leva upp till Barack Obamas löfte om förnyelse och samarbete över partigränserna, skriver Boston Globe i Three weeks in, and no one has Obama’s back. Ingen backar upp Obama, vilket tär på hans förtroende:

Resultatet i en opinionsmätning från CBS i veckan visar att republikanerna, som argumenterar för stimulanser i form av skattesänknngar, vinner debatten. På frågan om medborgarna anser att offentliga projekt eller skattesänkningar för företag är mest effektivt för att komma ur lågkonjunkturen, svarar 59 procent skattesänkningar och bara 22 procent väljer offentliga projekt.

När presidentens politiska inriktning har stöd av bara 22 procent av amerikanska folket är man illa ute. Det här är en lägre siffra än det popularitetsstöd George W Bush hade i slutet av sin ämbetsperiod.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , ,)

Rulla till toppen