Obama förlorar sin tredje minister

Den av president Obama nominerade handelsministern Judd Gregg drog ikväll tillbaka sin kandidatur, eftersom han inte kan ställa upp på Obamas stimulanspaket. På nyss avslutad presskonferens angav Gregg “olösliga motsättningar” om presidentens ekonomiska politik som motiv för sitt beslut.
Det är därmed den tredje ministerkandidat som Obama förlorar. Förra veckan tvingades den nominerade socialministern Tom Daschle dra sig tillbaka när det avslöjades att han “glömt” betala över en miljon kronor i skatt. Dessförinnan drog sig den nominerade handelsministern Bill Richardson tillbaka eftersom han drogs in i en mututredning i sin delstat.
När Tom Daschle tvingat dra sig ur fick presidenten frågan av CBS om han inte gjort fel, Obama On Daschle: “I Messed Up”, och han svarade:

— Jag tror jag klantade till det … Det här är något som är mitt fel.

Nu har ännu en nominerad minister avgått. Skälet är att Judd Gregg är republikan och han blev förskräckt när han såg vilket enormt slöseri och fullständigt ineffektivt krispaket demokraterna nu drar genom kongressen. Gregg trodde på Obamas löfte om samarbete över partigränserna, men i handling ser vi nu något helt annat. Gregg drar konsekvenserna av det.
Frågan är hur Obama ska förklara detta. Ännu ett misstag?
(Andra intressanta bloggar om , , , , ,)

Rulla till toppen