M erkänner misslyckad invandringspolitik

Det är tragikomiskt att se de kritiska röster som under dagen kommit på den DN-Debattartikel som moderata politiker publicerat idag, Ta medborgarskapet från kriminella invandrare. Kritikerna vägrar se verkligheten som den är. Därför är det bra att Moderaterna nu inte bara erkänner hur misslyckad mottagningen av invandrare är, utan också lyfter fram bevisen:

Sverige som invandrarland måste se sanningen i vitögat. I Sverige gäller svensk lag. Därför måste medborgarskap som givits på felaktiga grunder, exempelvis genom falsk identitet, hot eller mutor, återkallas …
År 2007 läste 65 000 personer sfi. Hela 20 000 avbröt utan godkänt betyg i någon enda kurs. I OECD:s statistik ligger Sverige sist i tabellen över jämförbara länders förmåga att sätta utomeuropeiska invandrare i arbete. I 105 svenska stadsdelar är förvärvsfrekvensen lägre än 50 procent. I delar av Skåne, Göteborg och i Mälardalen jobbar färre än var tredje. I Bergsjön och Angered i Göteborg har nära sex av tio socialbidrag. Sverige slösar bort talang och ambition.

Kritikerna kan väl ändå inte mena att detta bidragsberoende är bra? Och menar man att mutbrott inte ska åtgärdas?
De problem som M-politikerna tar upp är allvarliga problem som måste upp på bordet. De kan inte få tystas ner längre. Om den misslyckade politik som bedrivits de senaste årtiondena får fortsätta kommer segregation och motsättningar att öka.
Utvecklingen måste brytas.
Jag är intresserad av att höra alla sorters förslag — bara de uppfyller ett enda villkor: att de tar verklighetens fruktansvärt bistra sanningar på allvar.
Det gör varken Lars Ohly eller andra (här, här, här). De ”sågar” bara förslagen och dömer ut budbärarna. De tar inte problematiken på allvar. Det återstår att se vad den socialliberala svenska ledarskribentkåren tycker imorgon. Står de på Lars Ohlys blundande sida, eller vågar de öppna ögonen och se verkligheten? Imorgon får vi svaret…
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen