Kongressens eget budgetkontor: Obamas paket skadar ekonomin

I senaten fortsätter demokraterna arbetet för att få igenom president Obamas krispaket på uppemot 825 miljarder dollar, men kongressens eget budgetkontor varnar nu för att det innehåller för mycket av offentlig konsumtion och för lite stimulansåtgärder för privata ekonomin, rapporterar Washington Times i CBO: Obama stimulus harmful over long haul:

President Obamas ekonomiska krispaket kommer faktiskt att skada ekonomin på lång sikt mer än om han inte gjorde någonting, konstaterade kongressens opartiska budgetkontor, CBO, på onsdagen.
CBO [motsvarande svenska Riksdagens utredningstjänst] sa att lagförslagen i representanthuset och senaten kan ge effekt på kort sikt men resultatet av att öka statsskulden så mycket på några få år kommer att urholka de privata investeringarna och faktiskt leda till lägre tillväxt under de kommande tio åren än om regeringen inte gjorde någonting.

Snacka om ”kris”-paket. Obama och demokraterna agerar för att förlänga och fördjupa krisen, inte få den amerikanska ekonomin att komma ur den.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen