Blir ny krönikör hos Dagens PS


Idag publiceras min första krönika på Sveriges tredje största affärssajt ”Dagens PS”. Den går under rubriken Svenska staten vill börja censurera internet:

Internet är en frihet som stör förmyndarna i staten. Att försöka ta makten över internet är något oerhört lockande för dem som vill styra andra människors liv. Och nu har staten börjat tänka i tankar av att censurera internet … Detta är en betydligt viktigare fråga att bevaka ur medborgarsynpunkt än FRA:s signalspaning.

Jag tycker yttrandefriheten, möjligheten att lyssna till och själv framföra åsikter, är en mer väsentlig fråga än huruvida staten också lyssnar in på det som framförs i digital kommunikation. Yttrandefriheten och öppenheten är den mest basala av alla rättigheter. Den borde vi prioritera högre!
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen