Anlagda bränder ‘bevis’ på klimatförändring

Nu går svenska medier i spinn igen — hela DN:s förstasida ägnas åt australiensiska bränder som påstås vara bevis på växthuseffekten och klimatförändringar. Det är hysteriskt. Och fullständigt osakligt.
Som BBC rapporterar misstänks bränderna vara anlagda. Anlagda! Det är alltså människor som tänt på. Inte klimatet. Ändå skriver DN över hela förstasidan: ”Bränderna i Australien en av naturkatastroferna som bekräftar klimatexperternas farhågor”.
Snacka om förvriden verklighetsuppfattning. BBC har en mer saklig hållning till bränderna: Australia police target arsonists. Och australiensiska tidningen The Age skriver att de anlagda skogsbränderna kan ha politiska motiv, Islam group urges forest fire jihad. Se också Daily Mail i How Australian wildfires ’could fuel Al Qaeda armies of one’. Människors påverkan är nog mer direkt i de här bränderna än via klimatförändringar.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen