Affärskvinnor: marknaden ger Obama betyg underkänt

En amerikansk kvinnotidningen på nätet, wowOwow, dömer ut president Obamas första månad vid makten. Hans ekonomiska politik får underkänt, skriver finanskolumnisten Liz Peek i Stock Market Gives Obama’s First Month An ‘F’:

Det har nu gått en månad sedan president Obama svor in som president. Under hans korta tid vid makten har tre massiva nya utgiftspaket drivits igenom — ett stimulanspaket på 787 miljarder dollar, trebiljonersinitiativet för finansiell stabilitet och senast 275 miljardersprogrammet för bolåneassistans.
Det är mycket aktivitet, och tonvis med pengar, men så här långt har reaktionen på den nya regeringens program varit tydligt negativ. Investerare har sågat planerna; aktiemarknaden har fallit nära 10 procent från dagen innan Obama tillträdde.

Ja, det är svårt att se det fortsatta raset på Dow-Jones index som något annat än ett misstroendevotum från marknaden mot presidentens ekonomiska politik. Att USA ökar de offentliga utgifterna genom att öka statsskulden är inte den lösning världen behöver.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen