Vill vi att jobb ska skapas?

Borås Tidning skriver i dagens ledare, Ett paket för arbetsrätten?

Det är naturligtvis välkommet om regeringen fortsätter att sänka olika skatter för att skapa fler jobb, i synnerhet marginalskatter som minskar drivkrafterna för stora delar av befolkningen att vidareutbilda sig och jobba över. Men i tider av kris kan det behövas flera åtgärder på olika håll. Nu när det dessutom är svårt att få tag på kapital har ju liberaliseringar av arbetsrätten dessutom den fördelen att de inte kostar någonting.

Ja, reformer av en rigid arbetsrätt är en ofrånkomlig pusselbit för den som menar allvar med att skapa fler jobb. Det är en känslig politisk fråga, jag vet. Men det finns inga genvägar. Företagen måste nå större kontroll över sin verksamhet för att våga satsa.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen