Varför fördömde inte Bildt 6000 raketanfall mot Israel?

Sveriges utrikesminister Carl Bildt säger nu, när Israel försvarar sig, att våldet måste upphöra. Den som är tappad bakom en vagn, tycker naturligtvis att det låter rimligt och riktigt. Men den som levt mer än en vecka, måste ställa sig frågan varför Carl Bildt och hans europeiska kollegor inte fördömt våldet under de tre år då Hamas avfyrat 6.434 missiler in över israeliska städer.
Varför är 6.434 missiler in i Israel inte något som möts med samma allvar? Missiler har ju avfyrats också under Hamas så kallade vapenvila, om än med lägre intensitet. Varför åkte inte EU:s ledande politiker till konfliktområdet då, när Israel utsattes för det våld som nu resulterat i självförsvarsoperationer? Tidigare engagemang hade kanske haft betydelse. Men, nej, så länge Hamas använder våld är det inget som bekymrar EU.
De är hycklare, dessa europeiska politiker som nu ”fördömer” våldet. Eftersom de tigit mot det tidigare våld som riktats mot Israel, saknar de all trovärdighet som ”fredsmäklare”. De agerar som Irans och Hamas lakejer. 
Se mer: Swedish foreign minister to travel to Middle East och Moral Clarity in Gaza.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , ,, , , )

Rulla till toppen