Varför citerar inte medierna Hamas verkliga budskap?

Jag har inget emot att Svenska Dagbladet eller andra medier publicerar vad Iran-lakejerna i terrororganisationen Hamas tycker. Alla åsikter ska fram. Det jag retar mig på är att Svenska Dagbladet, när man nu öppnar spalterna för terroristen Khaled Mashaal, inte publicerar vad han och Hamas egentligen tycker, utan en propagandistisk och för européer tillrättalagd text.
Svenska Dagbladet vidarebefordrar propagandalögner istället för fakta om vad Hamas vill.
Som vanligt får man gå till utlandet eller till bloggosfären för att få saklig information. Jonathan Leman har i sin blogg publicerat mer sanningsenliga och mindre tillrättalagda uttalanden av Khaled Mashaal: ”Pragmatiska” Hamasledare och den ”politiskt-demokratiska vägen”:

Innan Israel dör måste det bli förödmjukat och förnedrat. Allahs vilja är att de, innan de dör, upplever förnedring och förödmjukelse varje dag.

Rakt på sak, kan man säga. Och här menar han att förintelsen är något att glömma:

Jag vill göra det fullständigt klart för västvärlden och till det tyska folket, som fortfarande utsätts för utpressning för det nazismen gjorde med zionisterna, eller med judarna. Jag säger att vad Israel gjort mot det palestinska folket är många gånger värre än vad nazismen gjorde mot judarna, och förintelsen är en överdrift som blivit obsolet. Vi förnekar inte fakta, men vi ger inte efter för utpressning genom överdrifter. Vad beträffar zionisternas förintelse mot det palestinska folket och mot människor i arabiska och islamska nationer – detta är en förintelse som utförs inför öppen ridå.

Varför återger inte Svenska Dagbladet och andra medier dessa budskap? Varför faller man till föga för Irans och Hamas propaganda, istället för att kritiskt granska den?
Jag kan inte komma till någon annan slutsats än att svenska redaktioner håller med Hamas — förintelsen är en bagatell som kan glömmas och israeler ska förödmjukas innan de dödas.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , ,, , , , , , )

Rulla till toppen