Vänsterns trösklar ungdomens motståndare

Dagens Nyheter har en läsvärd huvudledare idag om vänstern i Europa, I motvind, där man skriver:

De socialdemokratiska rösterna ekar av gamla lösningar och enkla utgiftskrav. Kopplingen till de fackliga organisationerna är inte okomplicerad. De håller alltmer på att bli intresseorgan för arbetslivets A-lag, de som har fasta jobb. För allt fler, särskilt de yngre, blir facket en motståndare: de hårda reglerna som skyddar dem som har arbete, blir bumeranger mot dem som försöker komma in på marknaden.

Just så är det. Det är dags för Alliansen att gå vidare och för ökad sysselsättning liberalisera arbetsrätten. Särskilt för de som har svårast att komma in. Det är en i sanning solidarisk politik att sänka trösklarna in i arbetsmarknaden.
Se mer i bloggen: Alliansens tre vägval inför 2010.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen