Stärkt försvar viktigare än enighet

ledarplats i Svenska Dagbladet tar Claes Arvidsson upp en viktig aspekt i försvarspolitiken, med anledning av Jan Björklunds krav på starkare försvar och den kritik han fått för detta på “liberala” ledarsidor. Ännu råder en intellektuell sörja i debatten som av någon outgrundlig anledning anser en “enig försvarsberedning” vara något stort och överordnat. Arvidsson vederlägger detta:

Visst är det bra med bred enighet, men jag kan inte se att det finns ett särskilt värde i att vara enig med Vänsterpartiet och Miljöpartiet … Rätt kurs är viktigare än att hålla kursen.

Ja, det är ju en sak att socialdemokraterna tvingas lämna Sverige oförsvarat för att kunna samarbeta med v och mp. Alliansen har ingen som helst anledning att hålla tillbaka av hänsyn till partier som stöder allehanda extremister. Det är våra svenska värderingar om demokrati, frihet och människors lika värde vi ska försvara.
Då platsar inte de som går under terroristers blodiga fanor. Om v och mp är emot den förda försvarspolitiken, skulle det i själva verket stärka Sveriges trovärdighet och anseende i utlandet. Koppla bort v och mp. Kasta ut dom! Låt dom skrika ut sitt stöd för totaltärt hat ute i kylan.
(Andra intressanta bloggar om , ,, , , , , , , )

Rulla till toppen