Redan före tillträdet: ‘Obama ser svag ut’

Veckomagasinet Newsweek skriver i A Bumpy Start:

Och det måste sägas att Ombama inte alls spelat sin hand väl i januari.
Obamas nyår började med att Bill Richardson drog tillbaka sin nominering som handelsminister. Det visade sig att han behöver tid för en federal polisutredning av hans affärspraxis i New Mexico – en utredning Obama borde ha känt till före han nominerade Richardson. Spansktalande demokrater skämtar över vem bland dem som nu ska bli lottade att ta ministerposten.
Sedan har vi Roland Burris. Obama gjorde det klart att han inte ville att denne illinois-politiker skulle efterträda honom som senator, eftersom Burris var handplockad av den korrupte och nyligen arresterade demokratiske guvernören Rod Blagojevich.
Men Burris drog sig inte undan, och han har förvandlat veckans nyhetscykel till en fars som har väldigt lite med regeringsfäighet att göra, nu när kongressen öppnar sin 111:e mandatperiod. Och viktigare: det verkar som om demokratiska partiledningen kommer att ge efter och godkänna Burris trots besked om motsatsen.
De framstår som obegåvade och Obama som svag. Ingen bra uppvärmning för den blivande presidenten.

I jämförelse framstår TV-licensaffären med ministeravgångna Cecilia Stegö och Maria Borelius som bagateller. Barack Obama och demokratiska partiet har demonstrerat värre nybörjarmisstag än Alliansen.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen